Agenda

Kennissessie beeldbellen

Wat maakt deze bijeenkomst interessant voor u?

In 2014 werd beeldbellen door de minister van VWS betiteld als een mogelijkheid om de toegankelijkheid, betaalbaarheid en kwaliteit van de zorg en ondersteuning mede mogelijk te maken. Dat is zonde!

In 2018 is er in Nederland maar een relatief klein aantal zorgaanbieders die beeldbellen breed heeft geïntroduceerd en daarmee honderden of duizenden cliënten bedient. Veel zorgaanbieders bevinden zich nog in het plan ...

16 oktober 2018
18 oktober - Het ZZP-event: Succesvol ondernemen in de zorg
  • Ontdek verschillende manieren om klanten te vinden
  • Kom netwerken en ontdek trends en ontwikkelingen in jouw branche
  • Laat een professionele profielfoto maken

Ben je al enige tijd actief als zzp’er in de zorg? Zoek je nieuwe manieren om klanten te vinden en te binden? Heb jij de privacy van jouw (zorg)cliënten goed beschermd in het kader van de AVG? Of wil je samenwerken en brainstormen met andere zzp’ers? Dan mag je dit event zeker niet missen. KVK en ...

18 Oktober 2018
Invitation EIT Health LaunchDay 2018

8 weeks | 11 teams | 20 coaches | 4 countries | 500+ meetings

Dear Sir/Madam,

On behalf of EIT Health and partners we would like to invite you for EIT Health LaunchDay on Thursday 1 November 2018.

ValidationLab
Early September, eleven promising early stage medtech startups from all over Europe, started in the third edition of EIT Health ValidationLab program. LaunchDay is the final day of Validation ...

1 november 2018
Venture Café - Life Science Investment Climate & Startup Ecosystem

17:00–19:00 Office Hours: Do’s and Don’ts for your next WBSO application – EY
Get ready for your next WBSO application! Learn about the do’s and don’ts in your application. Gerben Hellinga from EY, a tax specialist with broad experience on the WBSO, is available to answer your questions.

17:00–17:30 Break Out: Maximize your Venture Café Experience – Venture Café Rotterdam
During this session, we wil ...

1 november 2018
CITYLAB010 ON TOUR: programma en workshops

Nieuwe energie!

Het team van CityLab010 nodigt je van harte uit voor de On Tour op dinsdag 6 november op de Hogeschool Rotterdam. Deze On Tour is voor alle dromers, denkers en doeners in Rotterdam die elkaar willen ontmoeten en samen verder willen bouwen aan deze mooie stad!

PROGRAMMA
Dinsdag 6 november, Hogeschool Rotterdam, Kralingse Zoom 91 (Lees verder

6 november 2018
Mobile Healthcare

3 events, 1 dag, 1 locatie! Mobile Healthcare is het ontmoetingspunt voor 1000+ zorgprofessionals en 90 (inter)nationale topsprekers.

mHealth, ouderenzorg en data

Elk jaar is Mobile Healthcare hét ontmoetingspunt voor zorgprofessionals. Het doel van het congres? Kennis delen in de zorg. De 3 events die tijdens deze dag plaatsvinden zijn Mobile Healthcare, Ouderenzorg Tech en Data Driven Healthare. Wilt u kennis delen of meer weten over mHea ...

8 november 2018
Venture Café - Healthcare Dialogue

17:00–17:30 Break Out: Maximize your Venture Café Experience – Venture Café Rotterdam
During this session, we will maximize your Venture Café experience, with short introductions and new connections! We will inform you about Venture Café mission and the programming offered. You get to share what you are looking for and can make some first serendipitous connects!

The full program will be online in the next few weeks.

Time: 17:00 ...

8 november 2018
Symposium Radiologie & Nucleaire Geneeskunde

UITNODIGING 9 NOVEMBER

‘Radiologie & Nucleaire Geneeskunde… het heden en de toekomst …’

Op vrijdagmiddag 9 november 2018 van 12.30 tot 19.30 uur in de Kunsthal Rotterdam, met exclusieve rondleidingen in de nieuwbouw van het Erasmus MC! Mis het niet!

Dankzij de betrokken inzet van medewerkers en patiënten kunnen wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en patiëntenzorg van de afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde van het Erasmus MC zic ...

9 november 2018
Health Innovation Challenge 15 November 2018

VAN PITCH TOT PILOT
Op zoek naar de mogelijkheid een nieuwe markt te betreden? De kans om een begeleid pilot programma in de Life Sciences & Health sector te winnen? Ben jij ondernemer bij een MKB-bedrijf of startup? De Health Innovation Challenge van de gemeente Rotterdam is dan voor jou de uitgelezen kans om in de zorgsector door te breken! Tijdens deze dag ga jij samen met de andere deelnemers strijden voor begeleide pilot projecten. De winnaars gaan tijdens de p ...

15 november 2018
Venture Café - Space Design & Healthcare

17:00–17:30 Break Out: Maximize your Venture Café Experience – Venture Café Rotterdam
During this session, we will maximize your Venture Café experience, with short introductions and new connections! We will inform you about Venture Café mission and the programming offered. You get to share what you are looking for and can make some first serendipitous connects!

The full program will be online in the next few weeks.

Time: 17:00 ...

15 november 2018
Congres SELFmanagement – de patiënt en dokter van de toekomst

Stichting Student en Voeding organiseert in samenwerking met het World Horti Center en het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability op zaterdag 17 november 2018 een inspirerend congres genaamd:‘SELFmanagement – de patiënt en dokter van de toekomst’.

Net als in de Students Experienced in Lifestyle and Food (SELF) cursussen gaan we op zoek naar de kracht van leefstijl als medicijn. Samen met professionals op het gebied van leefstijlgeneeskunde, zorgmanag ...

17 november 2018
Medical Delta Café

Healthcare Innovations | How to get to the finish line

Date: Thursday 22 November 2018 | 15:30 – 18:00 uur
Location: Venture Café | Groot Handelsgebouw Rotterdam (next to the Central Station)

‘‘Technological solutions for sustainable healthcare – from molecule to reimbursement’: Medical Delta’s mission comprises the entire innovation journey. However, on this long and challenging road several hurdles o ...

22 november 2018
Albeda, Zadkine en Techniek College organiseren Hackaton

Het Albeda college, Zadkine en het Techniek college Rotterdam organiseren samen een hackaton rond zorg en techniek. Dit is de eerste keer dat 3 opleidingen op mbo-niveau rond ‘probleemgestuurde aanpak’ gaan samenwerken.

Samenwerking
90 studenten, onderverdeeld in 30 studenten techniek, 30 studenten Zorg Zadkine en 30 studenten Albeda nemen deel aan de hackton. In groepen van 15 zullen de studenten samen met de hackton begeleider samen aan de slag gaan.

27 november 2018
Netwerk Ontbijt Zorg Innovatie - 13 december 2018

Op 13 december vindt het Netwerk Ontbijt Zorg Innovatie weer plaats.

Locatie: Life Sciences & Health Hub

Wil jij erbij zijn? Meld je alvast aan via info@lifesciencesandhealth010.nl

Het Netwerk Ontbijt Zorg Innovatie is een initiatief van de gemeente Rotterdam en wordt inmiddels door meer dan 180 mensen bezocht.

...
13 december 2018
Arts en Voeding Jaarcongres 2019

Het Arts en Voeding Congres staat ook in 2019 weer op de planning! Het congres vindt plaats op vrijdag 5 april in het Beatrix theater te Utrecht. Het thema is ‘de eerste 1000 dagen.’ Op het programma staan sprekers als Regine Stegers, Tessa Rozeboom en Jaap Seidell! Ook de Minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, heeft toegezegd aanwezig te zijn en een bijdrage te leveren!

Aanmelden kan via: Lees verder

5 april 2019