11 november viert het IJsselland Ziekenhuis Wereld Prematuren Dag

Persbericht

Een op de tien baby’s wordt te vroeg (prematuur) geboren. Dat zijn jaarlijks meer dan 15.000 te vroeg geboren baby’s in Nederland. Een vroeggeboorte heeft een enorme impact op de gehele familie. Op 17 november vieren we wereldwijd Wereld Prematuren Dag. Op deze dag willen de Samenwerkende Organisaties voor Couveusekinderen kersverse ouders een hart onder de riem steken en de bekendheid rondom vroeggeboorte vergroten.

Speciaal evenement op 11 november
De kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis neemt deel aan Wereld Prematuren Dag door op 11 november een speciaal evenement te organiseren voor ouders van te vroeg, te klein of ziek geboren kindjes.
Voor de ouders en kleintjes is er een leuke Sensory Class. Deze activiteit is gericht op de ontwikkeling van de zintuigen en de motoriek, maar het allerbelangrijkste hierbij is om heel veel plezier samen met je kind te beleven! Natuurlijk is er ook gelegenheid om met andere ouders, de kinderverpleegkundigen en een kinderarts na te praten.
Oudere broertjes en zusjes zijn ook van harte welkom.

Wanneer: Zaterdag 11 november 2017. Inloop vanaf 13.30 uur tot 15.30 uur. De workshop ‘Sensory’ start om 14.00 uur en duurt ongeveer 30 minuten. Er is een kunstzinnig therapeut aanwezig om met oudere kinderen een herfstkaars te versieren met gekleurde bijenwas.

Waar: Kinderafdeling (D3) van het IJsselland Ziekenhuis, 3e verdieping.

Voor wie: Alle ouders en hun te vroeg, te klein of ziek geboren kind. Broertjes en zusjes zijn welkom. Deelname is gratis.

U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar prevos@ysl.nl

18 oktober 2017