Bariatrische zorg Maasstad Ziekenhuis beoordeeld als ‘Beste Zorg’

De bariatrische zorg van het Maasstad Ziekenhuis – bedoeld voor mensen die kampen met ernstig overgewicht – is door zorgverzekeraar CZ beoordeeld als de ‘Beste Zorg’. Dit betekent dat het ziekenhuis voldoet aan de hoogst gestelde landelijke kwaliteitseisen voor deze zorg. Zo bereikt bijna 90% van de patiënten die een maagverkleining heeft ondergaan binnen een jaar een afname van meer dan 50% van het overgewicht.

Succesvol behandelprogramma
Het ‘Bariatrie Expertisecentrum voor obesitas’ van het Maasstad Ziekenhuis is een gespecialiseerde medische afdeling, die bewezen ervaring heeft in het behandelen van mensen met ernstig overgewicht. Een gevarieerd team van speciaal hiervoor opgeleide medisch specialisten, paramedici en verpleegkundigen begeleidt deze patiëntengroep tijdens een periode van vijf jaar, waaronder specifieke nazorg. Door het intensieve traject is de kans dat patiënten een gezond gewicht bereiken aantoonbaar hoog.

Daarnaast is het Maasstad Ziekenhuis één van de ziekenhuizen in Nederland die bariatrische chirurgie heeft opgenomen in haar opleiding tot chirurg. Veel chirurgen die uiteindelijk voor het vakgebied bariatrische chirurgie kiezen, hebben hun opleiding gevolgd in het Maasstad Ziekenhuis.

Compleet behandelcentrum
Het expertisecentrum van het Maasstad Ziekenhuis is onlangs verhuisd naar een nieuwe locatie, direct bij het ziekenhuis. In dit behandelcentrum houden alle betrokken specialisten en paramedici hun spreekuur.

Meer informatie
Op de website van CZ is meer informatie te vinden, onder meer over de manier waarop zij de kwaliteit van zorgverleners toetsen. Op de website van het Maasstad Ziekenhuis is de nodige informatie te vinden over het Bariatrie Expertisecentrum voor obesitas.

Afbeelding: beeldmerk van het ‘Bariatrie Expertisecentrum voor obesitas’ van het Maasstad Ziekenhuis

Bron: Maasstad Ziekenhuis

21 november 2017