Gratis gezondheidscheck op 1 september

FitFestival tijdens Participarade Hoogvliet

Hoe fit ben jij eigenlijk? Laat op 1 september tijdens het FitFestival op de Participarade je cholesterol, glucose en bloeddruk gratis controleren. Samen met diverse zorg- en welzijnsorganisaties uit Hoogvliet organiseert de gemeente Rotterdam het FitFestival. Doel? Rotterdammers bewust maken van hun leefstijl – wat eet en drink je en hoeveel beweeg je? – en de impact daarvan op hoe fit en vitaal je je voelt.

FitFestival voor het eerst aanwezig tijdens de Participarade
Voor het vierde jaar op rij vindt in Hoogvliet de Participarade plaats. Voor de eerste keer is het FitFestival, georganiseerd door het team van Dr Sunshine in opdracht van de gemeente Rotterdam, hier onderdeel van. Veel mensen gaan zich pas verdiepen in hun leefstijl als ze al ziek zijn, terwijl een gezonde manier van leven leefstijlgerelateerde ziektes als diabetes en obesitas vaak kan voorkomen. Een preventieve gezondheidscheck helpt bewoners wellicht om zich bewuster te maken van hun eigen vitaliteit en kleine aanpassingen in hun leefstijl door te voeren.

Gratis Gezondheidscheck
Tijdens het FitFestival bieden zorg- en welzijnsorganisaties uit Hoogvliet samen met elkaar een gratis gezondheidscheck aan. Bewoners kunnen gratis hun cholesterol, glucose, BMI, vitaliteit, knijpkracht en bloeddruk laten meten. Tijdens deze checks spreken voorlichters ook over het belang van taal voor de gezondheid. Laaggeletterde Rotterdammers kunnen meteen worden doorverwezen naar taalaanbieders in de buurt. Ook worden er allerlei workshops aangeboden die ervoor zorgen dat de bewoner van Hoogvliet straks fit en vitaal de herfst in kan gaan: denk aan pilates, yoga, dans en meer!

Locatie: Wierse – Hoogvliet (Winkelcentrum Hoogvliet)
Cloese 203, 3191 ED te Hoogvliet
Tijd: 13.00 – 17.00 uur

Samenwerkingen
Aan het organiseren van het FitFestival werken veel bedrijven uit de regio mee, waaronder DOCK, Leliezorggroep, T-Zorg, Voorlichters Gezondheid, Yes We Care, Centrum voor Dienstverlening, Argos Zorggroep, Humanitas, Scrumble, Benu Apotheek Overmase, Jazz dansstudio Marleen, Pameijer, EIT Health en Easy Way to Health. Het FitFestival wordt in samenwerking met Dr. Sunshine en de gemeente Rotterdam georganiseerd.

Nieuwsgierig naar het programma? Bekijk het hier.

Bron: Dr Sunshine
Datum: 1 september 2018
Foto: Erik Gerritsen, secretaris-generaal VWS, laat zijn knijpkracht en vitaliteit meten!
FitFestival Hogeschool Leiden – Januari 2018

1 september 2018