IJsselland Ziekenhuis ontvangt keurmerk seniorvriendelijk

Vanaf vandaag mag het IJsselland Ziekenhuis zich wederom seniorvriendelijk noemen.
Het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis is in 2013 ontwikkeld door KBO-PCOB, met ruim een kwart miljoen leden de grootste seniorenorganisatie van Nederland, en wordt elke twee jaar uitgereikt.

Over het keurmerk
Er zijn veertien verschillende kwaliteitscriteria waar de deelnemende ziekenhuizen op worden beoordeeld. Zoals op beschikbaarheid en inzet van een team van geriaters, goede afstemming van alle behandelingen en goede nazorg na ontslag uit het ziekenhuis.

Strengere eisen
De kwaliteitseisen voor het keurmerk worden elke twee jaar verzwaard. Als absolute voorwaarde blijft de aanwezigheid en inzet van een team geriatrie gehandhaafd, als mede een goede overdracht na ontslag. In deze ronde is daar onder andere nog bijgekomen dat het ziekenhuis de oudere patiënt goed betrekt bij het behandelbeleid en extra aandacht heeft voor ouderen op de spoedeisende hulp.

Ouderen in het IJsselland Ziekenhuis
Het IJsselland Ziekenhuis heeft zich gespecialiseerd in het bieden van specialistische zorg en de juiste voorzieningen voor ouderen. Wij doen dit vanzelfsprekend samen met onze partners, zoals huisartsen, mantelzorgers, thuiszorg en andere zorgverleners.
Dit begint bij de voordeur: bij een (spoed)opname in ons ziekenhuis letten we goed op risico’s, zodat problemen worden voorkomen. We kijken of ouderen tijdens de ziekenhuisopname misschien baat hebben bij ondersteuning vanuit het specialistisch ouderenteam: het geriatrieteam. Wanneer het nodig is om de overgang van het ziekenhuis naar huis soepel te laten verlopen komt de wijkverpleegkundige voor ontslag al in het ziekenhuis.
Voor de komende jaren wordt de nazorg voor ouderen verder ontwikkeld en wordt bij de renovatie van het ziekenhuis extra rekening gehouden met oudere patiënten.

Mevrouw de Roo (op de foto) vindt het terecht dat het IJsselland Ziekenhuis opnieuw het keurmerk seniorvriendelijk heeft ontvangen: ‘Ik ben al meerdere keren opgenomen geweest in het IJsselland Ziekenhuis en ben zeer tevreden over de zorg die geboden wordt.’

Capelle aan den IJssel, 11 oktober 2017

11 oktober 2017