Lancering Healthy’R

Tijdens de netwerkbijeenkomst Gezond010 op 15 februari jl. presenteerde Healthy’R zich voor het eerst en lanceerde hoogleraar Gezondheidspsychologie Semiha Denktaş de website www.healthyR.nl. Wil jij weten waar Healthy’R voor staat? Lees hier meer.

Healthy’R: helpt je de gezonde keuze te maken
Healthy’R is het expertisecentrum van de gemeente Rotterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het centrum helpt Rotterdammers te kiezen voor gezonder gedrag. Dit doet Healthy’R door wetenschappelijke kennis op het gebied van gedrag en gezondheid te combineren met kennis van de straat. Op basis hiervan ontwikkelt en onderzoekt Healthy’R maatregelen die leiden tot gezonder gedrag.

De juiste veranderingen in de leefomgeving maken het makkelijker de gezonde keuze te maken zoals niet roken, voldoende bewegen, gezonder eten en drinken en veilig vrijen. De maatregelen voor de veranderingen zal Healty’R samen met Rotterdammers ontwikkelen, testen en invoeren voor de stad en haar inwoners.

Wat doet Healthy’R?
Healthy’R onderzoekt hoe veranderingen in de sociale en fysieke omgeving het gedrag van mensen beïnvloeden. Denk daarbij aan het inzetten van nudges (kleine positieve duwtjes om gedrag te veranderen). We toetsen of het veronderstelde probleem klopt en of de mogelijke oplossing in de praktijk werkt.
Rotterdammers worden vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van deze (vaak kleine) veranderingen in de leefomgeving. We gaan in gesprek met bewoners om te kijken waar we kunnen helpen bij het maken van gezonde keuzes. En hoe gezonder gedrag beter kan worden volgehouden.

Samenwerking en ambitie

Healthy’R werkt samen met de zorgsector, de overheid, de wetenschap, het onderwijs en het bedrijfsleven. Samen stimuleren we Rotterdammers tot het maken van de gezonde keuze.
We toetsen bij de professionals welke problemen en ideeën zij hebben om tot oplossingen te komen. Door samenwerking te zoeken met Rotterdammers, wetenschappers en ook het bedrijfsleven, wordt gekeken of de mogelijke oplossing in de praktijk werkt.

Healthy’R is een organisatie in ontwikkeling. We willen je graag in die ontwikkeling meenemen. Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten over wat Healthy’R voor jouw (beleids)werk kan betekenen of heb je een vraag aan het team? Stuur ons dan een mail via info@healthyR.nl of kijk op www.healthyR.nl

19 FEBRUARI 2018