Rotterdam zet mooi programma neer in nationale E-healthweek

Van 20 t/m 26 januari vindt de nationale E-healthweek plaats. In de week kunnen inwoners en professionals ervaren wat de digitalisering van de zorg voor hen kan doen. Er zijn innovatielabs, workshops, open dagen en nog veel meer activiteiten op verschillende plekken in Nederland. In Rotterdam staan vijftien activiteiten op het programma.

Wat is eHealth?
eHealth gaat over digitale ondersteuning in de zorg. Door digitale toepassingen in de zorgsector krijgen mensen meer inzicht in hun gezondheid. Ook maakt het de zorg gemakkelijker. Oplossingen die voortkomen uit eHealth: met behulp van sensoren langer zelfstandig wonen of sporten met een trainingsapp. Waarbij je trainer op afstand meekijkt, motiveert en tips geeft.

Vijftien activiteiten in Rotterdam
Partijen die in Rotterdam activiteiten organiseren zijn onder andere Maasstadziekenhuis, Medical Delta, hersenletsel.nl, Online Department, De Zorginnovatiewinkel, Curavista, Franciscus, Rotterdam eHealth Agenda, Antes, FysioHolland, Zorg1, Stichting Accessability en Erasmus MC. Op zaterdag 20 januari start de week officieel in Rotterdam met hightech zorginnovaties en robots in De Zorginnovatiewinkel. Wethouder Zorg, Sven de Langen, zal het startschot geven. Probeer erna een robothandschoen, of test het dementiehorloge. Er is van alles te doen. Neem dinsdag 23 januari een kijkje op de eHealthmarkt van het Maasstadziekenhuis waar verschillende bedrijven hun product laten zien. Of ontdek jouw mogelijkheden voor zorg via het internet op de bijeenkomst van Curavista en Franciscus. Ook op 23 januari. Het hele programma vind je op www.ehealthweek.net door te zoeken op ‘Rotterdam’.

Lancering Rotterdam eHealth Agenda
Een van de doelen van de gemeente Rotterdam is meer Rotterdammers toegang geven tot eHealth en thuistechnologie. Dit staat in de Nota Publieke Gezondheid 2016-2020 van de gemeente Rotterdam. Aan dit doel wordt invulling gegeven met de Rotterdam eHealth Agenda. De organisatie achter de agenda organiseert op 25 januari een aftrapmoment in de Rotterdam Science Tower. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hier.

Over de nationale eHealthweek
Het doel van de week is om zoveel mogelijk Nederlanders in contact te brengen en te laten leren over eHealth. Patiënten, cliënten en andere gebruikers van de zorg zijn de belangrijkste doelgroep. Juist voor deze groep kan eHealth waardevol zijn. Initiatiefnemers van de week zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving. Dit doen ze samen met vele partners. Waaronder zorgverzekeraars, ziekenhuizen, ouderenbonden en leveranciers. Het is de tweede keer dat de week in Nederland wordt georganiseerd.

 

20 t/m 26 januari 2018