Stamgast Liesbeth Bron over het netwerkontbijt Zorginnovatie

Bij het netwerkontbijt Zorginnovatie van 21 juni was ze een van de gastsprekers: Liesbeth Bron, accountmanager bij R2Pro. Ze vertelde over Mind Therapy, een project waarbij R2Pro in samenwerking met een gespecialiseerde fysiotherapeut een augmented reality-therapieprogramma ontwikkelt voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Een inspirerend verhaal dat goed aansloot bij het thema van het netwerkontbijt: augmented reality in de zorg. Het was niet haar eerste bezoek; Liesbeth schuift regelmatig aan bij het netwerkontbijt. Maar waarom eigenlijk?

Waarom ben je vaste klant bij het Netwerk Ontbijt Zorg Innovatie?
“Dat heeft eigenlijk drie redenen. Allereerst kom ik er natuurlijk om te netwerken; om nieuwe contacten te leggen en relaties op te bouwen. Ten tweede is het een uitstekende gelegenheid om op de hoogte te blijven van wat er speelt op het gebied van e-health in de metropool Rotterdam. Daarnaast geeft het netwerkontbijt mij de kans om ook iets terug te geven. Dus niet alleen halen, maar ook brengen.”

Stamgast Liesbeth Bron over het netwerkontbijt Zorginnovatie

Halen-brengen, kun je daar iets meer over vertellen?
“Het netwerkontbijt biedt de mogelijkheid om te netwerken en onze naamsbekendheid te vergroten. Ik wil daar graag iets voor terugdoen, het liefst door iets concreets bij te dragen, zoals het delen van kennis. Afgelopen keer deed ik dat in de vorm van een presentatie over ons project Mind Therapy. Maar ik heb bij een één-op-één-meeting ook wel eens een prospect die goed aansloot bij ons bedrijfsprofiel doorverwezen naar iemand uit mijn netwerk. Gewoon omdat ik vond dat die partij hem beter kon helpen. Dat is ook een vorm van teruggeven.”

Heeft je deelname aan het netwerkontbijt veel opgeleverd?
“Als je bedoelt directe omzet, niet meteen. Wel is het een mooi platform om R2Pro onder de aandacht te brengen. Ik zie het netwerkontbijt echter meer als een kans om te investeren in langdurige relaties op een manier die het werkgebied overstijgt. Elkaar op een informele manier goed leren kennen, onderling kennis uitwisselen; dat is zo belangrijk! Uiteindelijk brengt je dat veel verder dan alleen maar netwerken om snel een deal te scoren. Niet alleen als bedrijf, maar ook als sector als geheel.”

Dus het netwerkontbijt is een aanrader?Stamgast Liesbeth Bron over het netwerkontbijt Zorginnovatie
Zeker! Sterker nog: ik raad niet alleen andere bedrijven aan om mee te doen, maar ik heb het concept ook voorgelegd aan de gemeente Zoetermeer. Zij overwegen nu een soortgelijk model te lanceren.

Kun je nog iets vertellen over R2Pro, richten jullie je alleen op de e-healthmarkt?
Bij R2Pro ontwikkelen of verbeteren we producten voor ondernemers die daar zelf onvoldoende kennis en ervaring voor in huis hebben of graag ontzorgd willen worden op dat gebied. Dat doen we in principe voor bedrijven uit diverse sectoren. De medische zorg heeft echter wel onze voorliefde, vanwege het maatschappelijke nut. Dat we hieraan een steentje kunnen bijdragen, geeft enorm veel voldoening.

Het thema van het afgelopen netwerkontbijt was ‘augmented reality in de zorg’. Welk ander Stamgast Liesbeth Bron over het netwerkontbijt Zorginnovatie onderwerp zou je graag nog een keer aan bod zien komen?
Misschien is het leuk om eens wat ouderen uit te nodigen. De zorginnovatie is voor een groot deel toegespitst op hen, met als doel om het leven voor deze groep mensen makkelijker en dragelijker te maken. Het zou goed zijn om ook eens hun kant van het verhaal te horen. Waar hebben ze behoefte aan, welke problemen komen ze tegen, hoe zien zij zorginnovatie voor zich?

Kunnen we bij het volgende netwerkontbijt weer een bordje voor je klaarzetten?
Absoluut, ik ben dan graag weer van de partij!

Het volgende netwerkontbijt Zorginnovatie vindt plaats op donderdag 13 september 2018.
Locatie: Life Sciences & Health Hub, Rotterdam. Aanmelden kan via: https://www.aanmelder.nl/101323/subscribe

21 juni 2018