Succesvolle eerste editie van het CHAMELEON netwerk event

Ongeveer 100 research professionals en mensen uit de Life Science & Health industrie, non-profit en de onderwijssectoren namen deel aan de eerste editie van het CHAMELEON netwerk event.

Het CHAMELEON netwerk event werd gehouden in de panoramische locatie van de Rotterdam Science Tower en werd georganiseerd door het Erasmus MC Postdoc Network, Promeras en het Life Science & Health Consortium Rotterdam. Het event was gesponsord door de gemeente Rotterdam, Life Science & Health Consortium Rotterdam, Omnigen, Erasmus MC en SoFoKleS. Het doel van het event was om research professionals en mensen uit de Life Science & Health industrie, non-profit organisaties en de onderwijssectoren met elkaar in contact te brengen en alternatieve carrière mogelijkheden te laten zien voor gepromoveerde research professionals.

De opzet van het event, met wetenschapsjournalist en columnist dr. Rosanne Hertzberger als dagvoorzitter, zorgde voor veel interactie tussen deelnemers en sprekers gedurende de dag. Het netwerk event begon met een plenaire sessie waarin het Rotterdam Life Science & Health 010 initiatief, de Life Science & Health HUB, academisch entrepreneurschap en de arbeidsmobiliteit van wetenschappers werden toegelicht. Het ochtendprogramma werd afgesloten door een interactieve paneldiscussie geleid door AcademicTransfer waarbij verschillende vooroordelen en vragen over een loopbaan buiten academie werden besproken met een recruiter, hogeschool lector en het publiek.
Na de lunch waren er verschillende parallel sessies over werken in de industrie, start-ups, traineeships, schrijven van subsidie aanvragen en hoe positioneer je jezelf als kennis expert op social media. De aansluitende netwerk borrel gaf de deelnemers de mogelijkheid om persoonlijk met de sprekers en de genodigden uit verschillende sectoren in een informele setting in gesprek te gaan.

Na deze succesvolle eerste editie van het CHAMELEON netwerk event zal de organisatie zich hard maken om in samenwerking met zijn sponsoren er een terugkerend event van te maken.

Want to read the report in English? English

27 FEBRUARI 2018